Salată de cartofi si ton

Printeaza

Salată de cartofi si ton: fasole verde, boabe de soia, ton, rucola, pasta harissa, otet din vin rosu, ulei de masline.

Ingrediente:

  • 300g de cartofi noi, tăiaţi bucăţi
  • 175g de fasole verde, curăţată ţi tăiată pe jumătate
  • 175g boabe de soia, congelate
  • 160g de ton bucăţi în apă, la conservă, scurs bine
  • o mână bună de frunze de rucola sau năsturel

Ingrediente sos:

  • 2 linguriţe de pastă harissa
  • 1 lingură de oţet din vin roşu
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Aşază cartofii într-un vas cu apă clocotită şi se fierb 6-8 minute până sunt aproape moi. Adaugă fasolea şi soia, după care se mai lasă pe foc încă 5 minute, până ce toate ingredientele sunt fierte. Intre timp, se prepară sosul.

Amestecă într-un bol mic pasta harissa şi oţetul, împreună cu un strop de condimente. Adaugă treptat uleiul, până ce sosul se îngroaşă. Se scurg bine cartofii, se amestecă cu jumătate din cantitatea de sos şi se lasă la răcorit.

Se desfac bucăţile de ton pe straturi şi se adaugă peste cartofi. Se amestecă încet cu restul de sos. Imparte toată cantitatea în patru boluri şi se serveşte fiecare porţie împreună cu o mână de rucola sau năsturel deasupra. Se poate servi atât caldă, cât şi rece.

Salată de cartofi si ton

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.