Salata cu cascaval, salam si sunca

Printeaza

Salata cu cascaval, salam si sunca din: morcovi, sare, cascaval, sunca, salam, otet, ulei, piper, salata, oua.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • sare
  • 500 g cascaval
  • 200 g sunca fiarta taiata felii
  • 100 g salam, in felii subtiri
  • 2 ling. otet
  • 4 ling. ulei
  • piper negru macinat
  • 1 salata mare verde
  • 2 oua fierte tare

 

Mod de preparare:

Morcovii se taie bucati si se fierb in apa sarata clocotita. apoi se scot cu lingura pe sita si se scurg.

Cascavalul se taie in felii subtiri. Sunca fiarta si salamul se taie de asemenea in fasii subtiri.

Morcovul, cascavalul, sunca si salamul se pun intr-un castron si se amesteca.

Din otet, ulei sare si piper se prepara un sos marinat cu care se marineaza salata si se lasa 2 ore sa se intrepatrunda bine.

Se desfac frunzele de la salata si se asaza pe o tava. Bucatile si fasiile de morcovi, cascaval, salam si sunca se aranjeaza pe frunzele de salata.

Se curata ouale, se taie fiecare in opt felii in lungime si se orneaza salata cu ele.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.