Fierbi în câteva clocote oţetul cu zahărul, condimentele şi sarea, amestecând până se dizolvă sarea şi zahărul. Laşi lichidul să se răcească. Speli legumele şi le cureţi.
Tai ardeii în fâşii înguste, castraveţii în rondele groase de 5 mm şi gogonelele în felii.
Pui toate legumele într-un vas mare şi torni peste ele lichidul rece. Le laşi astfel în frigider, până a doua zi.
Speli borcane de 800 ml şi le sterilizezi în cuptor. Pui legume în borcane, presându-le uşor.
Torni peste legume lichid, până le acoperi. Deasupra aşezi în cruce două beţişoare, ca să păstreze legumele sub lichid. In fiecare borcan pui câte o aspirină zdrobită.
Inchizi borcanele ermetic şi le păstrezi la rece. Salata e gata în aproximativ 3 săptămâni.
Salata de gogosari cu morcov si gogonele din: gogosari, ardei rgas, gogonele, morcovi, ceapa, apa, otet, sare, zahar, ulei, mustar. Ingrediente: 1 kg gogosari 1 kg ardei gras 1 kg gogonele 1 kg morcovi 1 kg ceapa 750 ml apa 300 ml otet 3 linguri cu sare 250 g zahar 500 ml ulei 400 g […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Foarte buna salata de castraveti si gogonele
Foarte buna salata de castraveti si gogonele