Salata de castraveti cu sos de rosii

Printeaza

Salata de castraveti cu sos de rosii din: castraveciori, usturoi, ulei de masline, rosii si menta.

Ingrediente:

  • 8 castraveciori
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 rosii mari
  • cateva frunze verzi de menta sau de busuioc

 

Mod de preparare:

Spălaţi bine castraveciorii şi tăiaţi-i în cubuleţe. (Puteţi să-i curăţaţi parţial de coajă.) Pisaţi usturoiul cât mai mărunt şi frecaţi-l cu uleiul pus treptat, până când obţineţi o pastă omogenă.

Treceţi roşiile printr-o sită sau maşină specială de tocat legume. Turnaţi piureul obţinut peste pasta de usturoi, amestecaţi şi apoi turnati ameste­cul peste castraveciori.

Amestecaţi şi ornaţi cu verdeaţă înainte de servire.

 

Salata de castraveti cu sos de rosii

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Menta: Istorie, Beneficii, Contraindicații și Rețete cu Menta

 Menta, cunoscută științific sub numele de Mentha, este o plantă aromatică apreciată pentru aroma sa răcoritoare și utilizările sale variate. În acest articol, vom explora istoria mentei, modul în care este cultivată, zonele geografice unde crește și impactul ei în diverse culturi. Istoria Mentei – Origini Antice […]

Ciolan la Cuptor cu Aromă de Miere și Muștar

ciolan de porc, miere, mustar dijon, usturoi, ulei de masline, sare, piper, frunze de cimbru. Ciolanul la cuptor cu aromă de miere și muștar este o mâncare tradițională cu o notă modernă, perfectă pentru o cină deosebită sau o ocazie specială. Acest deliciu culinar îmbină […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.