Salată de castraveti cu tarhon
PrinteazaSalată de castraveti cu tarhon
Ingrediente:
- 3 castraveţi mijlocii
- 2 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- sare
- piper
- mărar sau tarhon
- hatmaţuchi
Mod de preparare:
Salată de castraveti cu tarhon: Castravetele conţine multă apă, iar seminţele şi substanţa mucilaginoasă care le acoperă sînt indigeste.
De aceea este bine să scobim miezul castraveţilor, apoi tăiem rondele pe care le aşezăm într-un castronel rînduri-rînduri, presărate cu sare fină.
Lăsăm să stea cel puţin două ore pentru ca să se scurgă apa. Apoi aruncăm zeama lăsată de castraveţi, turnăm peste ei apă rece (ca să se frăgezească), îi scurgem şi îi dăm la rece.
Intr-un pahar punem oţetul, uleiul, piperul, mărarul sau foile de tarhon şi de haţmaţuchi tăiate mărunt. Sare nu mai punem.
Turnăm sosul în momentul cînd servim salata la masă.
Pofta buna!