Salata in castron de pepene
PrinteazaO reteta delicioasa de salata in castron de pepene din: pepene galben, orez, sunca, masline verzi, sare, piper, capere, ardei iute, cimbru si ulei de masline.
- 1 pepene galben mediu
- 200 g orez
- 150 g sunca slaba
- 1 mana de masline verzi
- sare
- piper
- capere
- un ardei iute rosu
- 1 lingurita cu cimbru
- 2 linguri cu ulei de masline
Mod de preparare:
Taie pepenele pe jumătate şi, cu o lingură, scoate pulpa în bucăţi cât mai mari. Pune pulpa la scurs într-o strecurătoare. Taie sucna in cubulete maricele, curata ardeiul iute de seminte si nervuri.
Formeaza din pepene bile mai maricele. Fierbe orezul in apa cu sare. Dupa ce se raceste, rasfira-l cu o furculita ca sa se desfaca bob cu bob. Amesteca-l cu bucatelele de sunca, de pepene si masline.
Adauga capere si amesteca usor. Lasa putin, cam zece minute, apoi imparte acest amestec in doua porti egale si umple cu ele cele doua carcase de pepene. Orneaza cu frunze de menta.
Salata in castron de pepene
Pofta buna!