Salată catalană de creveţi

Printeaza

O reteta delicioasa de salata catalana de creveti din: rosii, cozi de creveti, ridichi, ceapa verde, busuioc, ulei de masline extravirgin, zeama de lamaie, sare si piper.

Ingrediente:Salată catalană de creveţi

  • 1 kg roşii micuţe
  • 1 kg cozi de creveţi
  • 24 ridichi
  • 6 fire de ceapă verde
  • 2 tije de ţelină
  • 1 legătură de busuioc
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 lămâie (zeama)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală bine roşiile, ţelina, ridichile şi ceapa verde.

Taie roşiile în sferturi şi celelalte legume feliuţe foarte subţiri. Curăţă creveţii de carapace şi spală-i sub jet de apă rece.

Opăreşte-i câteva minute în apă clocotită, scurge-i şi lasă-i să se răcească la temperatura camerei.

Aranjează ingredientele în formă de piramidă pe farfu¬rii individuale, începând cu roşiile, continuând cu celelalte legume şi terminând cu creveţii (păstrează câţiva pentru decor).

Condimentează totul cu un fir de ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi frunze de busuioc întregi sau tăiate julien.

Serveşte salata imediat după ce ai condimentat-o.

Decorează, după gust, cu roşie tăiată felii (rămase unite la codiţă), deschisă puţin şi umplută cu 1-2 cozi de creveţi.

Salată catalană de creveţi

Salată catalană de creveţi

Pofta buna!


 

Poate te intereseaza si:

Salata picanta cu creveti

Salata picanta cu creveti

Salata picanta cu creveti din: creveti, coaja de lime, chilii, ulei de masline, mango, morcovi, castravete, ceapa rosie, coriandru, menta, arahide, ceapa prajita, alune, sare, piper, usturoi, zahar, suc de lime, sos de peste, otet de orez. Ingrediente:  675 g creveți, decojite și decorticati coaja de la 1 lime 1/2 chilii, curatat de seminte si […]

Salata de creveti in coaja de avocado

Salata de creveti in coaja de avocado

Salata de creveti in coaja de avocado din: rosii cherry, avocado, lamai, ceapa verde, otet balsamic, ulei de masline, busuioc, salata verde, creveti jumbo, sare si piper. Ingrediente:  200 g de roşii cherry 2 avocado 2 lămâi 1 ceapă verde 1 lingură de oţet balsamic 2 linguri de ulei de măsline frunze de busuioc frunze […]

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.