Salata catalana
PrinteazaSalata catalana din: paste fainoase, fileu de ton, ardei grasi, rosii, masline, capere, ulei de masline, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g paste făinoase
- 1 fileu de ton de 250 g
- 3 ardei graşi
- roşii
- 100 g măsline
- 50 g capere
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ungeţi cu puţin ulei ardeii graşi şi puneţi-i la copt într-o tigaie de teflon sau pe grătarul aragazului.
Puneţi-i într-un vas şi acoperiţi-i pentru ca înăbuşindu-se să se poată curăţa uşor. Puneţi fileul de ton într-un vas special de fiert pe aburi, după 15 minute de clocote lăsaţi-l să se răcească şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite.
Combinaţi uleiul de măsline ca puţină boia de ardei iute, curăţaţi ardeii, rupeţi-i în sferturi pe lung şi îndepărtaţi-le cotoarele şi seminţele. Stropiţi ardeii cu uleiul de mai sus.
Separat, fierbeţi pastele într-un litru de apă în care aţi pus şi puţină sare. In salatieră aşezaţi pastele fierte, fileul de ton, măslinele, ardeii, caperele, stropiţi totul cu piper şi ulei, potrivind după gust de sare.
Salata catalana
Pofta buna!