Salata catalana

Printeaza

Salata catalana din: paste fainoase, fileu de ton, ardei grasi, rosii, masline, capere, ulei de masline, sare si piper.

rp_Salata_de_paste_cu_ton_capere_si_otet_balsamic.jpg

 

Ingrediente:

  • 400 g paste făinoase
  • 1 fileu de ton de 250 g
  • 3 ardei graşi
  • roşii
  • 100 g măsline
  • 50 g capere
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ungeţi cu puţin ulei ardeii graşi şi puneţi-i la copt într-o tigaie de teflon sau pe grătarul aragazului.

Puneţi-i într-un vas şi acoperiţi-i pentru ca înăbuşindu-se să se poată curăţa uşor. Puneţi fileul de ton într-un vas special de fiert pe aburi, după 15 minute de clocote lăsaţi-l să se răcească şi tăiaţi-l în bucăţi potrivite.

Combinaţi uleiul de măsline ca puţină boia de ardei iute, curăţaţi ardeii, rupeţi-i în sferturi pe lung şi îndepărtaţi-le cotoarele şi seminţele. Stropiţi ardeii cu uleiul de mai sus.

Separat, fierbeţi pastele într-un litru de apă în care aţi pus şi puţină sare. In salatieră aşezaţi pastele fierte, fileul de ton, măslinele, ardeii, caperele, stropiţi totul cu piper şi ulei, potrivind după gust de sare.

 

 

Salata catalana

rp_Salata_de_paste_cu_ton_capere_si_otet_balsamic.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.