Salata de ceapa alba

Printeaza

Salata de ceapa alba din: ceapa, ulei, lamaie, suc de rosii, sare, piper, pulbere de in.

Ingrediente:

  • 4-5 cepe mijlocii
  • 4 linguri cu ulei
  • 1/2 lămâie
  • 1 pahar cu suc de roşii
  • sare
  • piper măcinat
  • pulbere de in

 

Mod de preparare Salata de ceapa alba:

Curăţaţi ceapa de foile uscate, tăiaţi în jumătăţi şi lăsaţi în apă rece 5-6 min.

Scurgeţi ceapa, tăiaţi-o peştişori şi căliţi în ulei 5-6 min. Lucraţi cu vasul acoperit, la foc mic.

Când ceapa s-a înmuiat adăugaţi sucul de roşii, săraţi şi piperaţi după gust, lăsaţi să scadă la foc mic.

Răciţi salata 10 min şi stropiţi-o cu zeamă de lămâie ca să nu fie indigestă.

Serviţi lângă legume fierte (cartofi, dovlecei, conopidă).

Dacă vă place, presăraţi peste ceapă pulbere din seminţe de in.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.