Salata de ceapa cu ficat
PrinteazaSalata de ceapa cu ficat din: ficat de vita, ceapa, faina, otet, boia, patrunjel, sare, piper, ulei, lamaie.
Ingrediente:
- 700 g ficat de vită
- 2 cepe
- 5 linguri făină
- 5 linguri oţet
- 1 linguriţă boia iute sau dulce
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- piper
- 200 ml ulei
- 1/2 lămâie
Mod de preparare Salata de ceapa cu ficat:
Pui la fiert 500 ml apă cu 5 linguri de oţet. Tai ceapa rondele foarte fine şi le opăreşti timp de 5 minute în apa cu oţet care clocoteşte.
Scoţi ceapa şi o clăteşti sub jet de apă rece, apoi o laşi la scurs. Speli ficatul, îl ştergi şi îl tai cuburi cu latura de 3 cm.
Amesteci cuburile cu piper, boia şi apoi făina. Pui cuburile într-o sită ca să înlături surplusul de făina, apoi le pui în ulei fierbinte şi le prăjeşti pe toate părţile.
Amesteci ceapa cu sare şi pătrunjel tocat şi o pui pe un platou, iar deasupra aşezi cuburile de ficat. Presari totul cu sare şi piper şi cu puţin suc de lămâie.
Pofta buna!