Salata cu ceapa si kaizer
PrinteazaSalata cu ceapa si kaizer din: branza feta, kaizer afumat, ceapa rosie, cimbru, ulei de masline, fetica, miere, otet balsamic, sare, piper, nuci caramelizate.
- 600 g branza feta
- 16 felii kaizer afumat
- 2 cepe rosii
- 2-3 fire cimbru
- 6 linguri ulei de masline
- 250 g fetica sau salata verde
- 1 lingurita miere
- 4 linguri otet balsamic
- sare
- piper
- eventual nuci caramelizate pentru ornat
Mod de preparare:
Se taie brânza feta în 16 cuburi, iar fiecare dintre ele se împachetează în câte o felie subţire de kaizer.
Se curăţă ceapa şi se taie felii. Se înfig pe ţepuşe de lemn, alternând cu câte 2 cuburi de feta.
Se spală cimbrul, se scutură şi se rup frunzuliţele. Se amestecă împreună cu 2 linguri de ulei şi se ung frigăruile.
Se frig în tigaia-grill încinsă cca 8 min. amestecând din când în când, până se rumenesc.
Se spală fetica, se curăţă şi se tamponează cu prosoape de hârtie. Se aşază pe farfurii cu restul de felii de ceapă.
Se amestecă restul de ulei cu miere şi oţet balsamic, sare şi piper. Se aşază frigăruile pe salata verde şi se stropesc cu dressing.
Se ornează cu nuci caramelizate.
Salata cu ceapa si kaizer
Pofta buna!