Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic din: orez, lapte, zahar, coaja de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 1 cană de orez 4 căni de lapte 1 cană de zahăr Coajă de lămâie (opțională) Scorțișoară pentru decor Mod de preparare: Spălați orezul înainte de a începe. Acest lucru ajută […]
Salată cu cepe coapte, rucola si caşcaval
PrinteazaSalată cu cepe coapte, rucola si caşcaval din: ceapa, ulei de masline, otet balsamic, cascaval, rucola, sare, piper
Ingrediente:
- 12 cepe mici, tăiate în jumătăţi
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri oţet balsamic
- 25 g caşcaval sau parmezan
- 100 g frunze de rucola
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Salată cu cepe coapte, rucola si caşcaval: preîncălzeşte cuptorul la 190 grade Celsius (antepenultima treaptă a aragazului).
Cepele se aranjează într-o tavă pentru friptură, cu pereţii scunzi, apoi se stropesc cu uleiul. asezonează din belşug şi se stropesc cu jumătate din cantitatea de oţet balsamic.
prăjesc aproximativ 30 min. La cuptor, amestecând la jumătatea timpului de gătire, până când s-au înmuiat şi rumenit bine.
stropesc cepele cu restul de oţet balsamic şi se lasă să se răcorească la temperatura camerei. Caşcavalul sau parmezanul se rade cu un curăţător cu ramă mobilă, în felii subţiri, ca nişte vafe.
Frunzele de rucola, cepele prăjite şi parmezanul se aranjează frumos pe farfurii; se scurge bine zeama rămasă în tavă şi apoi se serveşte salata.
Pofta buna!
Rețetă delicioasă de orez cu lapte – Cum să prepari acest desert clasic