Salata Cezar cu creveti
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de salata cezar cu creveti din: ulei de masline, fileuri de ansoa, usturoi, galbenus de ou, mustar fara zahar, sos worcestershire, otet de vin, parmezan, bacon, salata verde, crevet, sare si piper.
sos vinaigrette:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 fileuri de anşoa
- 1 căţel de usturoi strivit
- 1 gălbenuş de ou
- 1 linguriţă muştar fără zahăr
- 1/2 linguriţă sos Worcestershire
- 1 lingură oţet de vin
- 2 linguri parmezan ras
pentru salată:
- 1 felie bacon
- 1/2 salată verde
- 14 creveţi medii
- sare
- piper
Mod de preparare:
După ce ai făcut sosul vinaigrette, ocupă-te de salata propriu-zisă. Taie felia de bacon şi perpeleşte-o într-o tigaie de teflon, până devine crocantă. Apoi pune-o pe o hârtie absorbantă. Adaugă creveţii în aceeaşi tigaie şi căleşte-i la foc mediu spre mare, amestecând 3 – 4 minute, până devin opaci şi roz. Sărează şi piperează.
Spală şi usucă salata verde. Pune deoparte frunzele exterioare şi păstrează-le doar pe cele din mijloc, de culoare verde deschis. Desfa-le în bucăţi mici, cu mâinile.
Amestecă într-un castron salata cu bucăţile de bacon. Pune sosul vinaigrette şi amestecă bine. Pune creveţii deasupra şi serveşte.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- salata cezar cu creveti
- salata cezar cu crevete