Salata Cezar cu parmezan
PrinteazaSalata Cezar cu parmezan din: salate romane, anşoa, oua, parmezan, usturoi, suc de lamaie, sos Worcestershire, muştar, ulei de măsline, sare, piper, pâine, ulei de măsline.
- 2 salate romane
- 8 fileuri de anşoa
- 2 ouă şi 2 gălbenuşuri
- 50 g de parmezan ras
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de suc de lămâie
- 1 linguriţă de sos Worcestershire
- 1 linguriţă de muştar gastronomic
- 6 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper râşnit
Pentru crutoane:
- 3 felii de pâine uscată
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Curăţaţi salatele, desprinzând foile mari şi verzi, spălaţi-le, apoi tăiaţi-le fâşiuţe şi plasaţi-le într-o salatieră.
Puneţi la fiert cele două ouă în apă clocotită timp de 5 minute. După aceea, răciţi-le sub jet de apă rece, apoi îndepărtaţi-le coaja.
Bateţi 4 fileuri de anşoa cu două gălbenuşuri, parmezan, usturoi curăţat, lămâie, muştar, sos Worcestershire, sare, piper şi ulei de măsline, apoi turnaţi sosul pe salată şi amestecaţi totul cu grija.
Prăjiţi pâinea tăiată cubuleţe, în puţin ulei de măsline. Apoi aşezaţi, crutoanele peste salată, precum şi ouăle moi, tăiate în bucăţi, dar şi restul fileurilor de anşoa.
Pofta buna!