Salata Cezar cu iaurt si fileuri de ansoa

Printeaza

Salata Cezar cu iaurt si fileuri de ansoa din: carne de pui, usturoi, zeama si coaja de lamaie, mustar Dijon, ansoa, iaurt natur, ulei de masline, ardei iute, ou, sos Worcestershire, salată verde creaţă, crutoane, parmezan.

Salata_Cezar_cu_iaurt_si_fileuri_de_ansoa

Ingrediente:

  • 1,2 kg carne de pui dezosată, tăiată bucăţi
  • 2 căţei de usturoi, tocat
  • Zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
  • 2 linguriţe muştar de Dijon
  • 4 buc file de anşoa, tocate
  • 150 g iaurt natur, plus  2-3 linguri
  • 125 ml ulei de masline, plus încă 1 lingură
  • 1 ardei iute, tăiat felii
  • 1 gălbenuş
  • 1 lingură de sos Worcestershire
  • 200 g salată verde creaţă
  • 50 g crutoane
  • 50 g parmezan

Mod de preparare:

Intr-o pungă mare de plastic pune carnea, 1 căţel de usturoi tocat, lămăia, coaja şi zeama, muştarul, 2 fileuri de anşoa . Adaugă iaurtul, 1 lingură ulei, ardeiul iute şi piper negru proaspăt măcinat.

Amestecă bine şi lasă la marinar 2 ore. Frige carnea la grătar uniform, pe toate părţile şi apoi taie felii.

Intre timp, pentru a prepara vinegreta, pune într-un bol usturoiul rămas, puţină zeamă de lămâie, anşoa şi muştarul, gălbenuşul şi sosul picant.

Amestecă viguros cu blenderul şi apoi cu telul electric, toarnă uleiul pentru a prepara o maioneză. Adaugă 2-3 linguri iaurt şi diluează cu puţină apă. Potriveşte gustul de sare şi piper.

Serveşte salata verde cu friptura, stropeşte cu maioneza şi presară crutoane şi fâşii de parmezan.

Salata Cezar cu iaurt si fileuri de ansoa

Salata_Cezar_cu_iaurt_si_fileuri_de_ansoa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.