Salata Cezar cu iaurt si fileuri de ansoa
PrinteazaSalata Cezar cu iaurt si fileuri de ansoa din: carne de pui, usturoi, zeama si coaja de lamaie, mustar Dijon, ansoa, iaurt natur, ulei de masline, ardei iute, ou, sos Worcestershire, salată verde creaţă, crutoane, parmezan.
Ingrediente:
- 1,2 kg carne de pui dezosată, tăiată bucăţi
- 2 căţei de usturoi, tocat
- Zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 linguriţe muştar de Dijon
- 4 buc file de anşoa, tocate
- 150 g iaurt natur, plus 2-3 linguri
- 125 ml ulei de masline, plus încă 1 lingură
- 1 ardei iute, tăiat felii
- 1 gălbenuş
- 1 lingură de sos Worcestershire
- 200 g salată verde creaţă
- 50 g crutoane
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Intr-o pungă mare de plastic pune carnea, 1 căţel de usturoi tocat, lămăia, coaja şi zeama, muştarul, 2 fileuri de anşoa . Adaugă iaurtul, 1 lingură ulei, ardeiul iute şi piper negru proaspăt măcinat.
Amestecă bine şi lasă la marinar 2 ore. Frige carnea la grătar uniform, pe toate părţile şi apoi taie felii.
Intre timp, pentru a prepara vinegreta, pune într-un bol usturoiul rămas, puţină zeamă de lămâie, anşoa şi muştarul, gălbenuşul şi sosul picant.
Amestecă viguros cu blenderul şi apoi cu telul electric, toarnă uleiul pentru a prepara o maioneză. Adaugă 2-3 linguri iaurt şi diluează cu puţină apă. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Serveşte salata verde cu friptura, stropeşte cu maioneza şi presară crutoane şi fâşii de parmezan.
Salata Cezar cu iaurt si fileuri de ansoa
Pofta buna!