Salata Cezar
PrinteazaSalata Cezar din: salata romana, felii de toast, unt, usturoi, sardele, ou, lamaie, mustar Dijon, sos Wrocester, ulei, sare, piper, parmezan.
- 2 salate romana
- 4 felii de toast
- 2 linguri de unt
- 1-2 căţei de usturoi
- 6 fileuri de sardele (anşoa)
- 1 ou
- 4 linguri de zeamă de lămâie
- 1 linguriţă de muştar Dijon
- 1linguriţă de sos Worcester
- 10 linguri de ulei de măsline (calitate superioară)
- sare
- piper
- 100 g parmezan (feliuţe proaspăt tăiate)
Mod de preparare:
Se curăţă salata, se spală şi se usucă. Frunzele mari se rup în bucăţi mai mici. Se taie coaja de la feliile de toast, apoi miezul se taie cubuleţe.
Se încinge untul într-o tigaie şi se prăjesc cubuleţele de pâine până când se rumenesc. Se lasă apoi crutoanele să se răcească pe un prosop de hârtie şi se pun deoparte.
Se curăţă usturoiul, se toacă mare şi se pune în blender împreună cu fileuriie de sardele, cu oul, zeama de lămâie, muştarul Dijon şi sosul Worcester.
Se porneşte blenderul la treapta inferioară şi treptat se adaugă uleiul de măsline, până când rezultă un dressing omogen. Dressingul se asezonează cu sare şi piperdupă gust.
Se pune salata într-un bol şi se amestecă cu dressingul. Se serveşte împreună cu crutoane şi cu feliuţele de parmezan.
Pofta buna!