Salata cu chiftelute din: naut, usturoi, migdale, pasta de ardei iute, chimion, patrunjel, ulei, stafide, morcov, dovlecel, ridichi, valeriana, rucola, spanac, otet de vin alb.
Ingrediente:
1 conserva de 400 g de naut, boabele scurse
1 catel de usturoi, tocat
1 ou mare
1 lingura de migdale macinate
1 lingura pasta de ardei iute
1 lingurita de chimion macinat
3 linguri de patrunjel tocat
2 lingurite ulei, pentru prajit
pentru salata:
1 lingura de stafide
1 morcov si 1 dovlecel, taiat in felii lungi
5 ridichi, feliate subtire
2 maini de valeriana, rucola si spanac
cate 1 lingura de ulei si otet de vin alb, sau sferturi de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Pune într-un bol năutul, usturoiul, oul, migdalele, pasta de ardei iute şi chimionul şi pasează-le cu un blender vertical până când obţii o pastă fină.
Incorporează pătrunjelul, încinge uleiul într-o tigaie nonaderentă şi prăjeşte în el 8 linguri mari de pastă, amplasate la distanţă una de cealaltă. Lasă-le câte 5 minute pe fiecare parte.
Pentru salată, amestecă stafidele şi toate legumele, dar nu adăuga dressingul de ulei şi oţet decât când urmează să o mănânci.
Chiftele din peste din: piure de cartofi, patrunjel, menta, coaja de lamaie, zeama de lamaie, ou, ardei iute, file de peste, faina integrala, ulei de floarea soarelui. Se pot servi cu salata verde sau cu garnitura de cartofi rumeniti la cuptor. Ingrediente: 200 g piure de cartofi cate o legatura mica de patrunjel si menta […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.