Salata de cirese cu pancetta

Printeaza

Salata de cirese cu pancetta din: otet balsamic, ulei extravirgin de masline, apa, menta, sare de mare, piper, pancetta, cirese, fenicul, branza de capra si nuci.

Ingrediente:

  • 2 linguriţe de otet balsamic
  • 3 linguriţe de ulei extravirgin de măsline
  • o linguriţă de apă
  • 3 fire de mentă proaspătă, tocată fin
  • sare de mare si piper măcinat

Ingrediente salată:

  • un sfert de kilogram de pancetta, tăiată în felii subţiri
  • 500 g cireşe, fără sâmburi şi tăiate în patru
  • un bulb mic de fenicul
  • 4 linguri mari de brânză de capră măruntită
  • un sfert de ceaşcă de nuci sau alune prăjite, tăiate în bucăţele fine

 

Mod de preparare:

Peste ulei de toarnă otetul si apoi acest amestec se adaugă în apă. Uite – rior, se pune menta şi se condi­mentează cu sare şi piper.

Mod de preparare salată: Feliile de pancetta se pun la foc mediu într-o tigaie, timp de 5 minute, într-un bol mare, peste pancetta caldă se adaugă cireşele, feniculul tăiat în bucăţele mici.

Se ames­tecă împreună cu sosul până se întrepătrund gusturile. pune pe farfurie şi abia acum se adau­gă brânza de capră si nucile, dacă vă plac. E o masă plină de proteine, dar şi de fibre.

 

Salata de cirese cu pancetta

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.