Salata de ciuperci coapte cu usturoi verde si patrunjel

Printeaza

Salata de ciuperci coapte cu usturoi verde si patrunjel din: ciuperci champignon, usturoi verde,  pătrunjel verde, ulei de măsline, zeamă de lămâie, piper macinat, sare grunjoasa.

Salata_de_ciuperci_coapte_cu_usturoi_verde_si_patrunjel,jpg

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci champignon proaspete, cu pălării mai mari
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1-2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • piper măcinat
  • sare grunjoasă

 

 

Mod de preparare:

Separi pălărioarele de picioruşele ciupercilor. Pentru salată foloseşti doar pălăriile ciupercilor, codi­ţele urmând a fi folosite la o tocăniţă, un drob sau o plăcintă, de exemplu.

Speli pălăriile şi le tai în felii mai groase. încingi bine o tiga­ie din teflon şi presari uri strat de sare grunjoasă.

După ce sarea s-a înfier­bântat, aşezi ciupercile şi le coci 4-5 minute, păs­trând tigaia pe foc mediu.

Le întorci cu grijă şi le mai coci 3-4 minute, pe partea cea­laltă. Scoţi feliile de ciuperci într-un bol de ceramică şi le stropeşti cu zeamă de lămâie.

Cureţi usturoiul, îl speli şi îl tai în rondele fine. Tai mărunt frunzele de pătrunjel.

Amesteci ingredientele, presari piper după gust şi stropeşti salata cu ulei de măsline.

Salata de ciuperci coapte cu usturoi verde si patrunjel

Salata_de_ciuperci_coapte_cu_usturoi_verde_si_patrunjel,jpg

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Salata cu tofu si ciuperci

Salata cu tofu si ciuperci

Salata cu tofu si ciuperci din: salata creata, tofu, ciuperci, sos de soia, otet, ulei de masline, seminte de susan. Ingrediente: 1 salata creata 1 cutie de tofu, cuburi 1 cutie ciuperci sos de soia otet ulei de masline seminte de susan   Mod de preparare: Se fierbe salata in apa cateva minue, apoi se […]

Salata de jambon cu ciuperci

Salata de jambon cu ciuperci

Salata de jambon cu trufe din: jambon, telina, nuci, trufe, sare, piper, ulei, lamaie. Ingrediente: 250 g jambon 200 g ţelină (rădăcină) 10 nuci 1 cutie mică de ciuperci sare piper ulei zeamă de lămâie   Mod de preparare: Jambonul se taie felii potrivit de groase şi oul se fierbe mai tare. Ţelina curăţată, se […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Cam multe aruncate in salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.