Salată cu ciuperci şi maioneză
PrinteazaSalată cu ciuperci şi maioneză din: ulei, ciuperci, ardei, telina, morcovi, rosii cherry, salata verde, busuioc, oua, mustar, suc de lamaie, sare, piper si tarhon.
Ingrediente:
- 150 ml ulei
- 500 g ciuperci
- 2 ardei capia
- o jumatate de telina
- 2 morcovi
- 250 g rosii cherry
- o salata verde
- o lingurita de busuioc uscat
- 2 oua
- o lingurita de mustar
- 3 linguri de suc de lamaie
- sare
- piper
- tarhon
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă de pieliţă şi se fierb timp de zece minute în apă cu sare şi o linguriţă de suc de lămâie.
Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se scurg de apă, se taie în felii, apoi în cubuleţe.
Se pun într-un castron împreună cu ciupercile tăiate în cubuleţe, ardeii capia tăiaţi în felii şi busuiocul uscat.
Un ou se fierbe tare, se opreşte gălbenuşul, iar albuşul se toacă mărunt şi se pune peste legumele din castron.
Gălbenuşul fiert se pasează, se amestecă bine cu celălalt gălbenuş crud, muştar, sare şi piper.
Se adaugă uleiul treptat şi se mixează până când rezultă o compoziţie omogenă. Se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă.
Dacă maioneza este prea groasă, se poate adăuga puţină apă rece.
Se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se toarnă peste legume, se amestecă şi se serveşte alături de felii de roşii si salată verde, presărate cu tarhon proaspăt tocat.
Salată cu ciuperci şi maioneză
Pofta buna!
asta-i buna rau