Salată cu ciuperci şi maioneză

Printeaza

Salată cu ciuperci şi maioneză din: ulei, ciuperci, ardei, telina, morcovi, rosii cherry, salata verde, busuioc, oua, mustar, suc de lamaie, sare, piper si tarhon.

 

Ingrediente:

  • 150 ml ulei
  • 500 g ciuperci
  • 2 ardei capia
  • o jumatate de telina
  • 2 morcovi
  • 250 g rosii cherry
  • o salata verde
  • o lingurita de busuioc uscat
  • 2 oua
  • o lingurita de mustar
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • sare
  • piper
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă de pieliţă şi se fierb timp de zece minute în apă cu sare şi o linguriţă de suc de lămâie.

Morcovii şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se fierb. Se scurg de apă, se taie în felii, apoi în cubuleţe.

Se pun într-un castron împreună cu ciupercile tăiate în cubule­ţe, ardeii capia tăiaţi în felii şi busuiocul uscat.

Un ou se fierbe tare, se opreşte gălbenuşul, iar albuşul se toacă mărunt şi se pune peste legumele din castron.

Gălbenuşul fiert se pasează, se ames­tecă bine cu celălalt gălbenuş crud, muştar, sare şi piper.

Se adaugă uleiul treptat şi se mixează până când rezultă o compoziţie omogenă. Se adaugă sucul de lămâie şi se amestecă.

Dacă maioneza este prea groasă, se poate adăuga puţină apă rece.

Se introduce la rece pentru 30 de minute, apoi se toarnă peste legume, se amestecă şi se serveşte alături de felii de roşii si salată verde, presărate cu tarhon proaspăt tocat.

 

Salată cu ciuperci şi maioneză

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. asta-i buna rau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.