Salata de ciuperci si patru noi variante ale acesteia
PrinteazaSalata de ciuperci din: ciuperci, ulei, otet, patrunjel, ceapa verde sau ceapa de apa.
- 10-15 ciuperci de mărime mijlocie
- 3 linguri ulei
- 1 lingură oţet
- pătrunjel verde
- opţional: 4-5 fire ceapă verde sau 1 ceapă de apă mai mare
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine şi se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi puţin oţet. Se fierb cam 15 minute, apoi se scot şi se strecoară. După ce s-au răcit, se taie feliuţe subţiri.
Peste ele se adaugă pătrunjelul şi eventual ceapa tăiate mărunt. Sosul se pregăteşte separat din oţet, ulei şi sare (după gust). Dacă trebuie diluat, se folosesc 1-2 linguri din zeama în care au fiert ciupercile.
Plecând de la salata simplă de ciuperci (varianta de bază), prin adăugarea altor ingrediente se pot obţine o mulţime de reţete noi, dintre care cel mai frecvent întâlnite în bucătăria românească sunt:
- Salata de ciuperci cu carne şi maioneză: Se procedează ca la salata simplă de ciuperci. Se adaugă cam 300 g carne fiartă (rasol de vită sau piept de pui) tăiată cubuleţe. Ca sos se foloseşte maioneză (0,200 kg) diluată cu oţet şi apa în care au fiert ciupercile.
- Salată de ciuperci cu peşte şi maioneză: Se adaugă 300-400 g rasol de peşte curăţat de oase şi piele şi maioneză diluată cu oţet şi apă.
- Salată de ciuperci cu cartofi: Se procedează ca în cazul salatei simple de ciuperci. La ciuperci se adaugă 5-6 cartofi fierţi tăiaţi cubuleţe. La această salată se impune folosirea cepei, iar la pregătirea sosului de maioneză se adaugă 1-2 linguri de muştar.
- Salată de ciuperci cu ingrediente aromate sau/şi picante: Se pregăteşte exact ca salata simplă de ciuperci sau ca variantele sale, însă se adaugă ingrediente care fie că-şi impun mirosul, fie au un gust puternic – specific, ca de exemplu: usturoi, tarhon, cimbru
Pofta buna!
Imi place slata de ciuperci si-mi plac vreo doua varinate pe care le ai pus aici