Salată de ciuperci cu pui
PrinteazaSalata de ciuperci cu pui din: salata, ciuperci, piept de pui, ardei gras, telina, lamai, ulei de masline, seminte de susan, miere, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 salata verde mare
- 400 g ciuperci
- 300 g piept de pui fiert
- 1 ardei gras rosu
- 2 tulpini de telina
- 2 lamai
- 50 ml ulei de masline
- 1 lingurita seminte de susan
- 1 lingura miere
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, tăiaţi-le în feliuţe şi fierbeţi-le 10 minute, împreună cu 1 linguriţă sare, de când apa începe să fiarbă în clocot. Scurgeţi ciupercile de apă şi lăsaţi-le la răcit. Tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe.
Puneţi într-un castron salata spălată, scursă bine de apă şi tocată. Adăugaţi cubuleţele de carne, ciupercile fierte, ardeiul gras curăţat de cotor şi seminţe şi tăiat în feliuţe subţiri.
Puneţi în castron tulpinile de ţelină şi pătrunjelul, tocate mărunt, precum şi seminţele de susan.
Amestecaţi într-un vas zeama de la o lămâie cu uleiul şi mierea. Potriviţi salata de sare şi piper, după gust, stropiţi-o cu amestecul de zeamă de lămâie şi ulei şi amestecaţi-o bine înainte de a o servi.
Ornaţi salata cu frunze de pătrunjel şi feliuţe de lămâie.
Salată de ciuperci cu pui
Pofta buna!