Salată de ciuperci cu pui

Printeaza

Salata de ciuperci cu pui din: salata, ciuperci, piept de pui, ardei gras, telina, lamai, ulei de masline, seminte de susan, miere, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 1 salata verde mare
  • 400 g ciuperci
  • 300 g piept de pui fiert
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 tulpini de telina
  • 2 lamai
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 lingura miere
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, tăiaţi-le în feliuţe şi fierbeţi-le 10 minute, împreună cu 1 linguriţă sare, de când apa începe să fiarbă în clocot. Scurgeţi ciupercile de apă şi lăsaţi-le la răcit. Tăiaţi pieptul de pui în cubuleţe.

Puneţi într-un castron salata spălată, scursă bine de apă şi tocată. Adăugaţi cubuleţele de car­ne, ciupercile fierte, ardeiul gras curăţat de cotor şi se­minţe şi tăiat în feliuţe subţiri.

Puneţi în castron tulpinile de ţelină şi pătrunjelul, tocate mărunt, precum şi seminţele de susan.

Amestecaţi într-un vas zeama de la o lămâie cu uleiul şi mierea. Potriviţi salata de sare şi piper, după gust, stropiţi-o cu amestecul de zeamă de lămâie şi ulei şi amestecaţi-o bine înainte de a o servi.

Ornaţi salata cu frunze de pătrunjel şi feliuţe de lămâie.

Salată de ciuperci cu pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.