Salata cu ciuperci si struguri negri

Printeaza

O reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar, struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Salata cu ciuperci si struguri negri

  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 mar verde
  • 300 g struguri negri
  • 2 fire tarhon
  • 1 lamaie
  • 4 linguri de ulei extravirgin de masline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Spălaţi cu grijă strugurii şi mărul. Tăiaţi mărul în sferturi, fără să-l curăţaţi. Scoateţi cotorul şi tăiaţi bucăţele sferturile de măr. Tăiaţi pe jumătate boabele de strugure şi scoateţi-le seminţele. Puneţi fructele într-un castronel, stropiţi-le cu sucul de lămâie şi amestecaţi bine.

Cu un şervet, frecaţi ciupercile să le curăţaţi eventualele rămăşiţe de pământ. Tăiaţi ulti­ma parte a picioruşelor şi treceţi ciupercile rapid printr-un jet de apă rece. Tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie, eliminaţi pieliţa subţire care acoperă pălărioarele şi tăiaţi-le felii mari. Adăugaţi ciupercile peste fructe şi amestecaţi.

Asezonaţi salata cu ulei extravirgin de măsli­ne, un praf de sare şi cu piper negru proas­păt măcinat, din abundenţă; amestecaţi, adăugaţi frunzuliţele de tarhon spălate şi mărunţite. Amestecaţi iar, împărţiţi preparatul pe farfurii individuale şi serviţi imediat.

Salata cu ciuperci si struguri negri

Salata cu ciuperci si struguri negri

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.