Salata cu ciuperci si struguri negri
PrinteazaO reteta de salata cu ciuperci si struguri negri din: ciuperci, mar, struguri negri, tarhon, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 300 g ciuperci champignon
- 1 mar verde
- 300 g struguri negri
- 2 fire tarhon
- 1 lamaie
- 4 linguri de ulei extravirgin de masline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Spălaţi cu grijă strugurii şi mărul. Tăiaţi mărul în sferturi, fără să-l curăţaţi. Scoateţi cotorul şi tăiaţi bucăţele sferturile de măr. Tăiaţi pe jumătate boabele de strugure şi scoateţi-le seminţele. Puneţi fructele într-un castronel, stropiţi-le cu sucul de lămâie şi amestecaţi bine.
Cu un şervet, frecaţi ciupercile să le curăţaţi eventualele rămăşiţe de pământ. Tăiaţi ultima parte a picioruşelor şi treceţi ciupercile rapid printr-un jet de apă rece. Tamponaţi-le cu hârtie absorbantă de bucătărie, eliminaţi pieliţa subţire care acoperă pălărioarele şi tăiaţi-le felii mari. Adăugaţi ciupercile peste fructe şi amestecaţi.
Asezonaţi salata cu ulei extravirgin de măsline, un praf de sare şi cu piper negru proaspăt măcinat, din abundenţă; amestecaţi, adăugaţi frunzuliţele de tarhon spălate şi mărunţite. Amestecaţi iar, împărţiţi preparatul pe farfurii individuale şi serviţi imediat.
Salata cu ciuperci si struguri negri
Pofta buna!