Salata clasica de tabbouleh
PrinteazaSalata clasica de tabbouleh cu: bulgur, rosii, ceapa, patrunjel verde, zeama de lamaie, ulei de masline, sare, piper.
- 125 g bulgur
- 2 roşii descojite fără seminţe şi tăiate mărunt
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 cepe verzi tocate fin
- 50 g pătrunjel verde, tocat
- 45 ml zeamă de lămâie
- 30 ml ulei de măsline
- sare si piper
Mod de preparare:
Pune bulgurul într-un vas mare, adaugă apă şi lasă-l timp de o oră să se umfle. Scurge apoi foarte bine grâul, într-o strecurătoare deasă. Aşază apoi bulgurul într-un bol.
Adaugă roşiile, ceapa, ceapa verde, pătrunjelul, zeama de lămâie şi uleiul de măsline, sare şi piper după gust. Amestecă bine.
Pofta buna!