Salata clasica de vinete
PrinteazaSalata clasica de vinete din: vinete, untdelemn, ceapa, sare, rosii, ardei.
Ingrediente:
- 3 vinete
- un pahar untdelemn
- o ceapă mică
- sare
- roşii şi ardei graşi pentru garnisit
Mod de preparare Salata clasica de vinete:
Se aleg vinete tinere, care nu conţin seminţe multe, şi se coc direct pe flacără sau pe cărbuni de lemne.
Când s-au muiat bine, sunt gata şi se aşează într-o cratiţă cu capac, câteva minute, ca să transpire bine.
Apoi se curăţă de coaja neagră, spălând degetele sub jet de apă. Se taie cu lingura de lemn cotorul şi se lasă să se scurgă o jumătate de oră.
Apoi se toacă pe un fund de lemn cu un cuţit de lemn, se pun într-un castron şi se bat bine cu untdelemn, pus treptat.
Se sărează după gust şi se adaugă ceapă tocată fin. Se garnisesc frumos cu felii de roşii şi ardei graşi.
Dacă vinetele s-au înnegrit se adaugă în ele un gălbenuş de ou crud şi se bat bine până se albesc.
Pofta buna!