Salată Cobb

Printeaza

Salată Cobb

Originile multora dintre cele mai populare feluri de mâncare sunt învăluite în mister. Din fericire nu este şi cazul salatei Cobb. Ea a fost creată în anul 1937, de către Robert H. Cobb şi rămâne şi azi o reţetă clasica americană.

Cobb era patronul restaurantului Brown Derby din Los Angeles, unul dintre restaurantele frecventate de celebrităţi în epoca de aur a filmului hollywoodian. Intr-o seară, Cobb a scotocit prin frigiderul restaurantului după ingrediente pentru o gustare.

A ales nişte salată verde, avocado, roşii, pui fript, ouă fierte tari şi brânză cu mucegai albastru, a tăiat toate ingredientele în bucăţi şi le-a stropit cu un sos vinegretă.

Sid Grauman, proprietarul Teatrului Chinezesc, a fost atât de impresionat de această creaţie culinară încât, în seara următoare, a comandat o salată Cobb.

Salata_Cobb_15

Aceasta a fost imediat adăugată în meniul restaurantului.

Salata_Cobb_11

De atunci s-au creat numeroase variante, dar pentru o salată Cobb autentică, este nevoie de patru feluri de salată – salată iceberg, creson, andivă creaţă şi salată Cos.

Salata_Cobb_10

Ingredientele, tăiate în bucăţele, trebuie aranjate în straturi peste salată, iar sosul este servit alături.

Salata_Cobb_17

Salată Cobb

Salată Cobb

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • salata cobb

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.