Salată Cobb
PrinteazaOriginile multora dintre cele mai populare feluri de mâncare sunt învăluite în mister. Din fericire nu este şi cazul salatei Cobb. Ea a fost creată în anul 1937, de către Robert H. Cobb şi rămâne şi azi o reţetă clasica americană.
Cobb era patronul restaurantului Brown Derby din Los Angeles, unul dintre restaurantele frecventate de celebrităţi în epoca de aur a filmului hollywoodian. Intr-o seară, Cobb a scotocit prin frigiderul restaurantului după ingrediente pentru o gustare.
A ales nişte salată verde, avocado, roşii, pui fript, ouă fierte tari şi brânză cu mucegai albastru, a tăiat toate ingredientele în bucăţi şi le-a stropit cu un sos vinegretă.
Sid Grauman, proprietarul Teatrului Chinezesc, a fost atât de impresionat de această creaţie culinară încât, în seara următoare, a comandat o salată Cobb.
Aceasta a fost imediat adăugată în meniul restaurantului.
De atunci s-au creat numeroase variante, dar pentru o salată Cobb autentică, este nevoie de patru feluri de salată – salată iceberg, creson, andivă creaţă şi salată Cos.
Ingredientele, tăiate în bucăţele, trebuie aranjate în straturi peste salată, iar sosul este servit alături.
Salată Cobb
Pofta buna!
Incoming search terms:
- salata cobb