Salata cu cod, masline si cartof
PrinteazaSalata cu cod, masline si cartof din: salată, file de Baccală (cod sărat şi uscat) desârat, măsline negre, usturoi, ulei de măsline extravirgin, cartof, rosie, floare de dovleac, fenicul sălbatic.
Ingrediente:
- 100 g de salată
- 300 g de file de Baccală (cod sărat şi uscat) desârat
- 50 g de măsline negre
- 1 căţel de usturoi
- ulei de măsline extravirgin
- 1 cartof fiert
- 1 roşie
- 1 floare de dovleac
- fenicul sălbatic
Mod de preparare:
Intr-o tigaie non-aderentă lăsaţi uleiul să se încingă, adăugaţi fileurile de Baccalâ şi prăjiţi-le timp de 5 minute pe fiecare parte.
La jumătatea timpului de gătire, adăugaţi căţelul de usturoi, măslinele, feniculul şi cartoful tăiat. Adăugaţi un pic de apă, diminuaţi flacăra şi acoperiţi cu capacul.
Continuaţi să gătiţi timp de 5 minute. Formaţi un pat din salată pe platoul de servire, apoi potriviţi codul desfăcut în bucăţi, cartoful şi măslinele.
Decoraţi cu ornamente făcute din roşie şi cu petale de floare de dovleac. Serviţi preparatul cald.
Salata cu cod, masline si cartof
Pofta buna!