Salată de cod
PrinteazaO reteta de salata de cod din: fileuri de cod, dovlecel, morcovi, cartofi, fasole verde, ciuperci, ardei gras, portocala, unt, sare, piper si patrunjel.
- 2 fileuri cod
- 1 dovlecel
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 100 g fasole verde
- 2 ciuperci champignon
- 1 ardei gras rosu
- 2 felii portocala pentru decor
- 50 g unt
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Condimentezi fileurile de cod cu sare şi piper, le laşi 10 minute, le usuci cu prosoape absorbante şi le frigi pe grătar. Cureţi cartofii şi-i fierbi în apă cu puţină sare. Cureţi morcovii şi-i tai rondele împreună cu dovlecelul.
Când cartofii sunt aproape fierţi, adaugi morcovii şi dovleceii, fasolea verde, mai fierbi câte¬va minute (morcovii şi dovleceii trebuie fierţi al dente), după care le strecori. Topeşti untul într-o tigaie, pui legumele fierte şi răcite, ardeiul tăiat fâşii, ciupercile tăiate felii şi sotezi cateva minute, amestecând doar prin mişcarea tigăii, să nu se sfărâme legumele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Aşezi legumele pe un platou, pui bucăţile de peşte deasupra, amesteci uşor, presari verdeaţă tocată mărunt şi decorezi cu felii de portocală şi frunze de pătrunjel.
Salată de cod
Pofta buna!