Salată Coleslaw (varianta)

Printeaza

Salată Coleslaw (varianta) – Rețetă ușoară și delicioasă: un preparat clasic, răcoritor și crocant, care poate acompania o varietate de feluri principale, de la grătare la preparate de carne sau vegetariene.

Varianta de față este o reinterpretare a rețetei clasice, cu o textură mai delicată și un gust echilibrat, datorită unui amestec de ingrediente proaspete și o dressing ușor, dar plin de savoare.

Perfectă pentru zilele de vară sau mesele de sărbători!

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 1/2 varză albă, tocată fin
  • 2 morcovi, răzuiți
  • 1/2 ceapă roșie mică, tocată fin (opțional)
  • 1/2 ardei gras roșu, tăiat cuburi mici (opțional, pentru culoare și aromă)
  • 2-3 linguri de maioneză (pentru o variantă mai ușoară, poți folosi iaurt grecesc)
  • 1 lingură de muștar Dijon (pentru un gust ușor iute)
  • 1-2 linguri de oțet de mere sau suc de lămâie
  • 1 linguriță de zahăr (pentru a echilibra gustul)
  • Sare și piper, după gust
  • 1/4 linguriță de usturoi pudră (opțional, pentru un plus de aromă)
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat (pentru decor, opțional)

Mod de preparare:

Pregătirea legumelor:

Taie varza în fâșii subțiri și pune-o într-un bol mare. Răzuiește morcovii și adaugă-i în bol. Dacă folosești ceapă și ardei, toacă-le mărunt și adaugă-le peste legume.

Prepararea dressingului:

Într-un bol mic, amestecă maioneza (sau iaurtul), muștarul, oțetul (sau sucul de lămâie), zahărul și usturoiul pudră. Adaugă sare și piper după gust și amestecă bine până se omogenizează.

Amestecarea salatei:

Toarnă dressingul obținut peste legumele tocate și amestecă bine, astfel încât legumele să fie complet acoperite cu sosul.

Servirea:

Lasă salata la frigider timp de 15-30 de minute pentru ca aromele să se combine. Poți adăuga pătrunjel proaspăt tocat pentru un plus de culoare și prospețime.

Valori nutriționale per porție (aproximativ 100 g):

  • Calorii: ~120 kcal
  • Proteine: 2 g
  • Grăsimi: 8 g
  • Carbohidrați: 10 g
  • Fibre: 3 g

Este perfectă pentru a fi servită alături de fripturi, burgeri sau grătare, dar și ca garnitură pentru preparate vegetariene sau ca aperitiv ușor.

Este o opțiune excelentă pentru mesele de vară sau pentru picnicuri.

Salată Coleslaw (varianta)

Ingrediente:

  • 1/2 varza alba de la care ati indepartat cotorul si frunzele exteriaore, taiata sferturi
  • o ceapa mica rosie, curatata
  • 3 morcovi spalati si curatati de coaja
  • 2 mere rosii, spalate si curatate de casuta cu samburi
  • o legatura mica de patrunjel proaspat
  • zeama de la una-doua lamai
  • 2 linguri de maioneza
  • o lingurita cu varf de mustar englezesc
  • sare de mare
  • piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Taiati varza fasii, dar acestea trebuie să fie cât mai fine. După aceea puneţi varza într-un castron şi tăiaţi ceapa în acelaşi mod, amestecând-o la sfârşit cu varza.

In ceea ce priveşte morcovii şi merele, puteţi fie să le tăiaţi beţişoare.

Adăugaţi-le în castronul cu varză şi ceapă, împreună cu pătrunjelul tocat, zeama de lămâie, maioneza şi muştarul.

Gustaţi şi condimentaţi, dacă e nevoie.

 

Salată Coleslaw

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.