Salată colorată de cartofi
PrinteazaSalata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama de lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper negru, zahar, msutar dulce si ceapa verde.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi (pentru salata)
- 6 cepe
- 4 mere
- 2 lingurita zeama de lamaie
- 2 cutii de conserva de bobe porumb (fiecare 425 ml continut)
- 8 carnaciori
- 12 lingurite maioneza pentru salata
- 8 lingurite otet
- sare
- piper negru
- 1 priza zahar
- 2 lingurite mustar dulce
- 3 lingurite inele de ceapa verde
Mod de preparare:
Cartofii se fierb în apă. se curăţă şi se taie în felii. Se curăţă ceapa şi se taie în felii subţiri.
Merele se taie în două. se curăţă de cotoare, se crestează şi se stropesc cu zeamă de lămâie în despicături.
Porumbul se lasă să se scurgă bine.
Cârnăciorii se taie felii şi împreună cu cartofii, ceapa, merele şi porumbul se amestecă bine într-un castron.
Din maioneză, oţet. sare. piper, zahăr şi muştar se pregăteşte un sos marinat. Sosul se încorporează în salată şi se presară cu ceapă verde.
Pofta buna!