Salată colorată de cartofi

Printeaza

Salata colorata de cartofi din: cartofi, ceapa, mere, zeama de lamaie, boabe de porumb, carnaciori, maioneza, otet, sare, piper negru, zahar, msutar dulce si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi (pentru salata)
  • 6 cepe
  • 4 mere
  • 2 lingurita zeama de lamaie
  • 2 cutii de conserva de bobe porumb (fiecare 425 ml continut)
  • 8 carnaciori
  • 12 lingurite maioneza pentru salata
  • 8 lingurite otet
  • sare
  • piper negru
  • 1 priza zahar
  • 2 lingurite mustar dulce
  • 3 lingurite inele de ceapa verde

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în apă. se curăţă şi se taie în felii. Se curăţă ceapa şi se taie în felii subţiri.

Merele se taie în două. se curăţă de cotoa­re, se crestează şi se stropesc cu zeamă de lămâie în despicături.

Porumbul se lasă să se scurgă bine.

Cârnăciorii se taie felii şi împreună cu cartofii, ceapa, merele şi porumbul se amestecă bine într-un castron.

Din maioneză, oţet. sare. piper, zahăr şi muştar se pregăteşte un sos marinat. Sosul se încorporează în salată şi se presară cu ceapă verde.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.