Salata colorata
PrinteazaSalata colorata din: salata, dovlecei, toast, unt, cascaval, struguri, rosii, mustar, ulei, otet, sare, piper.
- 250 g salată frisee
- 250 g salată frunze de stejar
- 200 g dovlecei
- 100 g toast integral
- 2 linguri de unt
- 200 g caşcaval
- 100 g struguri negri
- 250 g roşii cherry
- 1 lingură de muştar
- sare
- piper
- 3 linguri de oţet balsamic
- 6 linguri de ulei de măsline
Mod de preparare:
Se aruncă frunzele exterioare şi cotorul salatelor, iar frunzele rămase se spală, se şterg şi se rup în bucăţi potrivite pentru o îmbucătură. Dovleceii se curăţă, se spală şi se taie felii. Pâinea se taie cuburi.
Se încinge untul într-o tigaie, în care se sotează apoi rapid feliile de dovlecei. Se scot din tigaie şi se lasă la răcit. Cuburile de toast se rumenesc în grăsimea rămasă.
Caşcavalul se taie felii, iar boabele de struguri se spală, se taie în jumătate şi se curăţă de sâmburi. Roşiile se spală, se taie în două şi se curăţă de cotor.
Se prepară un dressing din muştar, ulei, oţet, sare şi piper. Se pun împreună într-un castron frunzele de salată, feliile de dovlecel şi de caşcaval, jumătăţile de roşioare şi cele de boabe de struguri.
Se toarnă pe deasupra dressingul, apoi salata se serveşte ornată cu crutoane.
Salata colorata
Pofta buna!