Salată condimentată de cartofi
PrinteazaO reteta salata condimentata de cartofi din: ulei de floarea soarelui, ceapa, usturoi, ghimbir, cartofi, ardei iute, boabe de mustar, chimion, turmeric si frunze de spanac.
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
- 1 ceapa, tocata fin
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 linguri de ghimbir, tocat
- 500 g de cartofi, taiati in cubulete cu latura de 2 cm
- 1 ardei iute mare, tocat pe jumatate, fara seminte, tocat fin
- cate 1/2 lingurita boabe de mustar, de chimion si de turmeric
- 250 g frunze de spanac
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă mare, se adaugă ceapa, usturoiul şi ghimbirul şi se sotează trei minute. Se amestecă împreună cu ardeiul iute, cartofii, condimentele şi jumătate de linguriţă de sare.
Se amestecă continuu timp de cinci minute. Se adaugă un strop de apă, se acoperă şi se ţine pe foc 8-10 minute. Cartofii se verifică dacă sunt gata folosind o furculiţă. Dacă sunt gata, se adaugă spanacul şi se lasă să se înmoaie în cratiţă. Se ia de pe foc şi se serveşte.
Salată condimentată de cartofi
Pofta buna!