Salată de conopidă cu broccoli si porumb

Printeaza

Salată de conopidă cu broccoli si porumb  din: broccoli, conopida, boabe de porumb, maioneza, limeta, ardei iute, sare si piper.

Ingrediente:Salata_de_conopida_broccoli_si_porumb

  • 400 g broccoli
  • 400 g conopida
  • 400 g boabe de porumb conservat
  • 4 linguri maioneza
  • 1 limeta (lamaie verde)
  • 1 ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert apă cu sare într-o oală mai mare. Desfaceţi conopida şi broccoli în bucheţele.

Puneţi bucheţelele într-o strecurătoare şi scufundaţi-o de câteva ori în apa care clocoteşte, apoi turnaţi peste ele apă rece sau puneţi-le într-un vas cu apă rece.

In acest fel legumele vor rămâne crocante şi îşi vor păstra culoarea.

După 5 minute, strecuraţi bine conopida şi broccoli şi puneţi-le într-un castron mai mare.

Adăugaţi boabele de porumb scurse. Curăţaţi coaja de limetă şi tăiaţi-o în fâşii subţiri.

Curăţaţi ardeiul iute, tăiaţi-l în rondele şi stoarceţi peste ele limeta. Amestecaţi zeama de limetă, aromată cu ardei iute, cu maioneza şi turnaţi amestecul peste ingredientele din castron.

Adăugaţi sare şi piper, dacă mai este nevoie şi păstraţi salata la frigider până în momentul servirii.

Salată de conopidă cu broccoli si porumb

Salata_de_conopida_broccoli_si_porumb

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte bine si este si foarte sanatos. 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.