Salata de conopida cu ficat si nuca

Printeaza

Salata de conopida cu ficat si nuca

Ingrediente:

  • 200 g ficat
  • 125 g miez de nucă întreg şi 1 lingură de miez măci­nat
  • 200 g buchete de conopidă
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingură oţet

 

Mod de preparare:

Salata de conopida cu ficat si nuca: Opăreşti buchetele de cono­pidă timp de 10 minute, după care le scurgi bine de apă. Le aşezi într-o salatieră şi le amesteci uşor cu miezul de nucă, astfel ca să nu se sfărâme. Ficatul îl tai în felii subţiri.

Intr-o tigaie încălzeşti 2 linguri ulei, apoi adaugi feliile de ficat şi le prăjeşti câte trei minute pe fiecare parte.

Ficatul îl pui în salatieră şi îl amesteci cu nucile şi cu conopi­da.

Prepari sosul din 2 linguri ulei, sare şi 1 lin­gură oţet şi îl adaugi la salată. Deasupra presari nucă măcinată. O serveşti imediat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.