Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească din: faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești. De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație. Ingrediente: 500 g făină […]
Salata de conopida cu nuca
PrinteazaSalata de conopida cu nuca din: conopida, morcovi, telina, miez de nuca, maioneza, suc de lamaie, smantana, capere, sare, piper alb, rosii si salata verde.
Ingrediente:
- 1 kg conopidă
- 400 g morcovi
- 300 g ţelină
- 200 g miez nucă
- 200 g maioneză
- 175 g smântână
- 10 g suc lămâie
- 50 g muştar
- 15 capere
- sare
- piper alb
- roşii
- puţină salată verde
Mod de preparare:
Salata de conopida cu nuca: Conopida se spală bine şi se pune la fiert în apă clocotită circa cinci minute. Se scurge de apă şi se lasă să se răcească bine.
Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă şi se taie julien.
Miezul de nucă se pisează. amestecă aceste ingrediente între ele, adăugându-se maioneza, smântână, muştarul, caperele, sarea şi piperul şi se omogenizează cât mai bine.
ornează cu felii de roşii şi salată verde.
Savurati!
Salată de Varză de Savoia din: varza de savoia, morcovi, ardei rosu, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Varza de Savoia, cunoscută și sub numele de Varză Creță, este o legumă populară în multe părți ale lumii datorită texturii sale fragede și a gustului dulceag. Ingrediente: 1 Varză de Savoia medie 2 morcovi […]