Salata de conopida cu sos aromat
PrinteazaSalata de conopida cu sos aromat din: conopida, otet, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 conopidă mare
- 1 lingură oţet
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare Salata de conopida cu sos aromat:
Conopida se desface în bucheţele, se spală bine şi se fierbe în apă cu sare. Se dă numai în două-trei clocote, pentru a nu se sfărâma.
Se scoate apoi din apă şi se lasă la scurs. După ce se răceşte se aşază într-un castron şi peste ea se toarnă sosul realizat din oţet (diluat), ulei, piper şi sare.
In practică, la realizarea sosului sunt folosite şi alte variante, ca de exemplu: la sosul de bază se adaugă 2 linguri de muştar; ca sos se foloseşte circa 1/4 kg maioneză (diluată); ca sos se foloseşte smântână sau un sos de smântână.
Pofta buna!