Salata de conopida cu sos aromat

Printeaza

Salata de conopida cu sos aromat din: conopida, otet, ulei, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 1 conopidă mare
  • 1 lingură oţet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Salata de conopida cu sos aromat:

Conopida se desface în bucheţele, se spală bine şi se fierbe în apă cu sare. Se dă numai în două-trei clocote, pentru a nu se sfărâma.

Se scoate apoi din apă şi se lasă la scurs. După ce se răceşte se aşază într-un castron şi peste ea se toarnă sosul realizat din oţet (diluat), ulei, piper şi sare.

In practică, la realizarea sosului sunt folosite şi alte variante, ca de exemplu: la sosul de bază se adaugă 2 linguri de muştar; ca sos se foloseşte circa 1/4 kg maioneză (diluată); ca sos se foloseşte smântână sau un sos de smântână.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.