Salată de conopidă
PrinteazaO reteta delicioasa de salata de conopida din: conopida, masline, ceapa rosie, usturoi, ulei de masline, mustar si sare.
- 1 conopidă mijlocie
- 100 g rondele de măsline
- 1 ceapă roşie
- 1 căţel de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- zeama de la 1 lămâie mare
- 2 linguri muştar
- sare
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele, pe care le fierbeţi timp de 10 minute, în apă clocotită cu puţină sare, după care le scurgeţi. Curăţaţi ceapa şi usturoiul.
Tăiaţi mărunt ceapa, iar usturoiul îl pisaţi. Din ulei, zeama de lămâie şi muştar, faceţi un sos vinegretă, pe care îl săraţi după gust.
Puneţi într-un castron conopida, ceapa şi usturoiul, le stropiţi cu sos şi amestecaţi uşor, folosind două furculiţe. Ornaţi salata cu rondele de măsline.
Salată de conopidă
Pofta buna!