Salata constanteana
PrinteazaSalata constanteana din: rosii, ardei grasi, castraveti, ceapa, stavrid afumat, oua, smantana, vin, sare, cimnbru, marar.
Ingrediente:
- 3 roşii
- 2 ardei graşi
- 3 castraveţi
- 1 ceapă
- 1 stavrid afumat
- 2 ouă fierte
Pentru sos:
- 2 ouă fierte
- 1 lingură smântână
- 6 linguri vin alb sec
- sare
- cimbru
- mărar
Mod de preparare:
Scoţi carnea afumata de pe oase, o tai mărunt sau o rupi şuviţe. Fierbi cele 4 ouă (tari).
Legumele le tai cubuleţe şi le amesteci cu albuşul fiert de la 2 ouă.
Pregăteşti sosul aşa: Zdrobeşti cele 2 gălbenuşuri de la ouăle fierte, le amesteci cu smântână, vinul, cimbru şi sare.
Sosul obţinut îl torni peste salată şi decorezi cu rondele de ouă fierte şi mărar.
Pofta buna!