Salata cu crabi si telina
PrinteazaSalata cu crabi si telina din: telina, zeama de carne, otet, zahar, cartofi, sare, ciuperci, zeama de lamaie, anghinare, sparanghel, maioneza, frisca, oua, crabi si patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g telina (radacini)
- 1 l zeama de carne (cuburi supa)
- 2 lingurite otet
- 2 lingurite zahar
- 500 g cartofi
- sare
- 250 g ciuperci
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 16 anghinare
- 250 g varfuri de sparanghel
- 300 g maioneza
- 6 linguri frisca
- piper alb macinat
- 4 oua fierte tare, taiate in opt felii
- 400 g crabi Scampi proaspat fierti
- 3 lingurite patrunjel taiat marunt
Mod de preparare:
Ţelina se taie în felii subţiri. Zeama de carne se fierbe cu oţetul şi zahărul, se pune ţelina şi se fierbe în continuare circa 10 minute. Cartofii se curăţă, se taie în felii de 5 mm grosime apoi se fierb în apă sărată clocotită circa 5 minute. Apoi se răcesc brusc şi se lasă să se scurgă. Feliile de ţelină se taie în patru pătrimi.
Ciupercile se taie in fâşii subţiri şi se stropesc cu zeamă de lămâie. Anghinarele şi sparanghelul se lasă să se scurgă. Anghinarele se taie fâşii.
Din maioneză şi frişcă se prepară un sos neted şi se condimentează cu piper. Toate ingredientele pregătite pentru salată se amestecă cu maioneza. Salata se ornează cu felii de ouă şi cu crabi scampi. Se presară cu pătrunjel.
Salata cu crabi si telina
Pofta buna!