Salata cu crabi si telina

Printeaza

Salata cu crabi si telina din: telina, zeama de carne, otet, zahar, cartofi, sare, ciuperci, zeama de lamaie, anghinare, sparanghel, maioneza, frisca, oua, crabi si patrunjel.

Ingrediente:

  • 400 g telina (radacini)
  • 1 l zeama de carne (cuburi supa)
  • 2 lingurite otet
  • 2 lingurite zahar
  • 500 g cartofi
  • sare
  • 250 g ciuperci
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 16 anghinare
  • 250 g varfuri de sparanghel
  • 300 g maioneza
  • 6 linguri frisca
  • piper alb macinat
  • 4 oua fierte tare, taiate in opt felii
  • 400 g crabi Scampi proaspat fierti
  • 3 lingurite patrunjel taiat marunt

 

Mod de preparare:

Ţelina se taie în felii subţiri. Zeama de carne se fierbe cu oţetul şi zahărul, se pune ţelina şi se fierbe în continuare circa 10 mi­nute. Cartofii se curăţă, se taie în felii de 5 mm grosime apoi se fierb în apă sărată clo­cotită circa 5 minute. Apoi se răcesc brusc şi se lasă să se scurgă. Feliile de ţelină se ta­ie în patru pătrimi.

Ciupercile se taie in fâşii subţiri şi se stro­pesc cu zeamă de lămâie. Anghinarele şi sparanghelul se lasă să se scurgă. Anghina­rele se taie fâşii.

Din maioneză şi frişcă se prepară un sos neted şi se condimentează cu piper. Toate ingredientele pregătite pentru salată se amestecă cu maioneza. Salata se ornează cu felii de ouă şi cu crabi scampi. Se presară cu pătrunjel.

Salata cu crabi si telina

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.