Salata cu creier de miel
PrinteazaSalata cu creier de miel din: creier de miel, creier de vitel, oua, ceapa verde, marar, patrunjel, ulei, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- creierul de la un miel
- 300 g creier de vitel
- 6 oua fierte tare
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 150ml ulei
- sucul de la o lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spala bine creierul in apa cu putin otet, se scot pielitele si resturile osoase, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Dupa ce a fiert, se scoate cu strecuratoarea din apa si se lasa sa se raceasca complet.
Intre timp se fierb cele 6 oua, se curata de coaja si se toaca marunt. Se toaca apoi si ceapa si verdeturile si se aseaza in boluri.
Dupa ce s-a racit creierul, il pasam mai intai cu furculita ca sa mai scoatem pielitele ramase, apoi incepem sa il mixam adaugam putin cate putin uleiul si-l frecam ca pe maioneza.
Adaugam apoi ouale taiate cubulete, ceapa si verdeata tocate, adaugam sare, suc de lamaie si piper.
Puneti salata in frigider si serviti-o a doua zi cu andive.
Pofta buna!