Ciuperci umplute cu creier si cascaval din: ciuperci, creier, sos alb, unt, pesmet, cascaval, lamaie, sare si piper. Ingredinte: 500 g ciuperci 150 g creier fiert 4 linguri sos alb 50-80 g unt 1 lingura pesmet 1 lingura cascaval ras 1 lamaie sare piper Mod de preparare Se scot piciorusele de la ciperci, […]
Salata cu creier de vitel
PrinteazaSalata cu creier de vitel din: creier, ulei, lamaie, piper, salata, masline, ceapa.
- 1 creier de viţel
- 100 ml ulei sau unt
- suc de lămâie (sau oţet)
- piper
- 1 felie de franzelă
- salată verde
- măsline
- ceapă
Mod de preparare:
Se spală creierul, se curăţă de pieliţă şi se fierbe în apa cu sare si cu puţin oţet.
După ce a fiert, se scoate şi se lasa să se răcească.
Se pune într-un castron, se adaugă miezul de pâine înmuiat în lapte, se adugă untul sau uleiul, se sărează şi se piperează.
Se pune suc de lămâie sau oţet, după gust.
Se amestecă bine, până se formează o pasta omogena. Se toacă ceapa mărunt, dar nu se încorporează în salată decât în momentul servirii.
Se pune pe un platou şi se garniseşte cu măsline şi frunze de salată verde. Se serveşte după 10-15 minute de la preparare.
Pofta buna!
Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt. Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]
Crema de creier din: creier, ulei, zeama de lamaie, ceapa, masline, sare si piper. Ingredinte: 300-400 g creier 4 linguri ulei 2 linguri zeama de lamiie 1 ceapa 6-7 masline sare piper Mod de preparare Creierul se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Cind este gata, se scoate, se scurge si […]
Pofta buna!