Salata cremoasa de avocado
PrinteazaSalata cremoasa de avocado din: salata rosie, spanac, avocado, rosii, lamaie, boia, busuioc, arpagic sau praz.
- două ceşti de salată roşie
- o ceaşcă de spanac
- o ceaşcă şi jumătate de avocado feliat
- o ceaşcă şi jumătate de roşii mărunţite
- două linguri de suc de lămâie
- un sfert de linguriţă de boia
- două linguri de busuioc, mărunţit (facultativ)
- o jumătate de ceaşcă de arpagic sau praz mărunţit
Mod de preparare:
Spălaţi şi uscaţi salata şi spanacul.
Pentru a prepara sosul, folosiţi un mixer şi amestecaţi laolaltă o ceaşcă de avocado cu o ceaşcă de roşii, suc de lămâie şi boia, până se omogenizează.
Adăugaţi busuiocul şi pulsaţi scurt.
Puneţi într-o salatieră salata, spanacul şi ce-a mai rămas din avocado. Acoperiţi cu roşiile şi arpagicul sau prazul mărunţit.
Presăraţi sosul peste salată.
Pofta buna!