Salata cu crenvursti
PrinteazaSalata cu crenvursti din: crenvursti, mazare, ceapa, morcovi, castravete de gradina, castraveti murati, aluat foitaj, galbenus, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.
Ingrediente:
- 6 crenvursti
- 200 g mazare
- o ceapa alba, mare
- 2 morcovi
- un castravete de gradina
- 4 castraveti murati
- un pachet aluat foitaj
- un galbenus
- o lingura ulei de masline
- 1/2 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aluatul se desface pe masa de lucru uşor înfăinată şi, cu acelaşi pahar în care se va servi salata, se taie rondele de aluat care se ung cu gălbenuş si se coc. Apoi se lasă să se răcească.
In vase separate se pun la fiert crenvurştii, mazărea si morcovii şi apoi se lasă să se răcească, între timp, castraveţii muraţi se taie mărunt ca pentru salata de boeuf si se lasă la scurs.
Castravetele de grădină si ceapa se taie cât mai mărunt, la fel morcovul fiert. Intr-un castron, se pun toate ingredientele, se adaugă pătrunjelul fin tocat, se potriveşte gustul de sare, piper si ulei.
Salata se pune în pahare, se acoperă cu capacele din aluat şi se aduc la masă.
Salata cu crenvursti
Pofta buna!
Se pot pune carnati in loc de crenvursti in salata asta?
Tare salata asta