Salata cu crenvursti

Printeaza

Salata cu crenvursti din: crenvursti, mazare, ceapa, morcovi, castravete de gradina, castraveti murati, aluat foitaj, galbenus, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.

 

Ingrediente:

  • 6 crenvursti
  • 200 g mazare
  • o ceapa alba, mare
  • 2 morcovi
  • un castravete de gradina
  • 4 castraveti murati
  • un pachet aluat foitaj
  • un galbenus
  • o lingura ulei de masline
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Aluatul se desface pe masa de lucru uşor înfăinată şi, cu acelaşi pahar în care se va servi salata, se taie rondele de aluat care se ung cu gălbenuş si se coc. Apoi se lasă să se răcească.

In vase separate se pun la fiert crenvurştii, mazărea si morcovii şi apoi se lasă să se ră­cească, între timp, castraveţii muraţi se taie mărunt ca pentru salata de boeuf si se lasă la scurs.

Castravetele de grădină si ceapa se taie cât mai mărunt, la fel morcovul fiert. Intr-un castron, se pun toate ingredi­entele, se adaugă pătrunjelul fin tocat, se potriveşte gustul de sare, piper si ulei.

Salata se pune în pahare, se acoperă cu capacele din aluat şi se aduc la masă.

 

Salata cu crenvursti

Salata_cu_crenvursti

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Valentina Negrescu

    Se pot pune carnati in loc de crenvursti in salata asta?

  2. Tare salata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.