Salata de crevete si legume

Printeaza

Salata de crevete si legume din: creveti decorticati, broccoli, ceapa, pastarnac, morcovi, ghimbir, ardei iute, sos de soia, ulei, piper, sare si oregano.

Ingrediente:

  • 400 g creveti decorticati
  • 400 g broccoli
  • o ceapă albă
  • o rădăcină de păstârnac
  • doi morcovi
  • un pachet de legume pentru wok
  • ghimbir ras
  • un ardei iute
  • 3 linguri de sos de soia
  • două linguri de ulei
  • piper
  • sare
  • oregano

 

Mod de preparare:

Salata de crevete si legume: Ceapa se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori şi se pune într-un castron.

Morcovii şi rădăcina de păstârnac se curăţă de coajă, se spală, se taie rondele şi se pun într-o farfurie.

Intr-o oală se pun la fiert broc­coli tăiat în bucheţele, rondele de morcovi şi păstârnac, sare şi puţin piper.

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun crevetele şi o linguriţă de ghimbir, se prăjesc la foc iute timp de cinci minute, se adaugă sosul de soia şi se călesc încă două minute.

Se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron, iar în sosul rămas se adaugă ceapa, ardeiul iute mărunţit, legumele congelate şi cele fierte.

Se condimentează, se prăjesc până se înmoaie, se fedaugă ingredientele din castron şi se mai prăjesc cinci minute.

Se opreşte focul, se presară oregano şi se servesc imediat. Salata de crevete cu legume se serveşte caldă, căci rece îşi schimbă complet gustul.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.