Salata de creveti cu anghinare
PrinteazaSalata de creveti cu anghinare din: creveti, anghinare, ceapa, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei.
- 500 g creveţi
- 1 conservă (300 g) inimi de anghinare
- 1 ceapă roşie mare
- zeama de la 1 lămâie
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
- 8 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Decongelezi creveţii lent, de preferinţă de seara până dimineaţa, în frigider. Ii cureţi şi păstrezi doar cozile. înăbuşi creveţii în 2 linguri de ulei şi puţină apă, pentru 3-4 minute, amestecând periodic.
După ce i-ai prelucrat termic, îi scoţi pe o farfurie şi îi laşi să se răcească.
Scurgi inimile de anghinare şi le tai bucăţi. Tai mărunt pătrunjelul spălat şi scurs şi ceapa decojită. Pui într-un bol creveţii, anghinarea, ceapa şi pătrunjelul. Presari sare şi piper după gust şi stropeşti salata cu uleiul rămas şi cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă.
Pofta buna!