Salata de creveti cu anghinare

Printeaza

Salata de creveti cu anghinare din: creveti, anghinare, ceapa, lamaie, patrunjel, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Salata de creveti cu anghinare

  • 500 g creveţi
  • 1 conservă (300 g) inimi de anghinare
  • 1 ceapă roşie mare
  • zeama de la 1 lămâie
  • 1 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 8 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Decongelezi creveţii lent, de preferinţă de seara până dimineaţa, în frigider. Ii cureţi şi păstrezi doar cozile. înăbuşi creveţii în 2 linguri de ulei şi puţină apă, pentru 3-4 minute, amestecând periodic.

După ce i-ai prelucrat termic, îi scoţi pe o farfurie şi îi laşi să se răcească.

Scurgi inimile de anghinare şi le tai bucăţi. Tai mărunt pătrunjelul spălat şi scurs şi ceapa decojită. Pui într-un bol creveţii, anghinarea, ceapa şi pătrunjelul. Presari sare şi piper după gust şi stropeşti salata cu uleiul rămas şi cu zeama de lămâie proaspăt stoarsă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.