Salata de creveti cu avocado si capere
PrinteazaSalata de creveti cu avocado si capere din: creveţi decorticaţi prefierţi si congelaţi, usturoi, andivă, roşie, avocado, smântână degresată sau iaurt, ulei, capere conservate în oţet, lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g creveţi decorticaţi, prefierţi, congelaţi
- 1 căţel de usturoi
- 1 andivă
- 1 roşie de dimensiune mijlocie
- 1 fruct de avocado
- 150 g smântână de gresată sau iaurt
- 2 linguri ulei
- 2 linguri capere conservate în oţet
- 1 lămâie
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Incingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti usturoiul 1/2 oră, la foc iute. Scoţi usturoiul şi, în uleiul aromat, înăbuşi creveţii stropindu-i cu zeama de la 1/2 lămâie.
Când creveţii s-au înmuiat, ii presari cu sare şi piper după gust şi continui să îi prepari la foc iute, până când se rumenesc uşor.
Scoţi într-un castron creveţii şi îi amesteci cu smântână.
Speli roşia şi andiva. Tai în jumătate, pe lungime, fructul de avocado.
Indepărtezi sâmburele şi, cu ajutorul unei linguriţe, scoţi miezul din coajă.
Tai în cubuleţe miezul de avocado şi roşia. îndepărtezi frunzele exterioare veştede ale andivei şi toci mărunt frunzele rămase.
Amesteci uşor aceste ingrediente cu creveţii, smântana, cape- rele, sare şi piper după gust.
Repartizezi salata în boluri transparente sau în pahare înalte. Ornezi cu felioare de lămâie.
Salata de creveti cu avocado si capere
Pofta buna!