Salata cu creveti, cartofi si ridichi

Printeaza

Salata cu creveti, cartofi si ridichi din: cartofi, salate diverse, creveti roz, rulouri de macrou marinat, cepe albe, ridichi, boabe de ienupar, hasmatuchi, sare, smantana lichida, lamaie, gin, sare de mare, piper alb.

 

Ingrediente:

  • 6 cartofi
  • 300 g de salate diverse
  • 150 g de creveti mari, roz (fierti)
  • 6 rulouri de macrou marinat
  • 2 cepe albe
  • 12 ridichi
  • 6 boabe de ienupar
  • 3 fire de hasmatuchi
  • sare

Pentru sos:

  • 100 ml de smantana lichida
  • 1 lamaie (stoarsa)
  • 2 linguri de gin
  • sare de mare
  • piper alb

Mod de preparare:

Curatati si spalati cartofii. Fierbeti-i la vapori, impreuna cu 4 boabe de ienupar si un praf de sare, timp de circa 20 de minute, dupa care lasati-i sa se mai raceasca.

Intre timp, spalati si zvantati salatele. Curatati ridichile si taiati-le rondele. Curatati cepele si apoi taiati-le subtire.

Decorticati crevetii fara sa le rupeti coada, dupa care taiati in bucati rulourile de macrou marinat.

Ornaţi cu salată 6 farfurii de servit, apoi repartizaţi pe ele rulourile de macrou, creveţii, ridichile şi ceapa. Adăugaţi pe fiecare farfurie un cartof tăiat oblic în rondele şi câteva fire de hasmaţuchi.

Preparaţi sosul într-un castron: amestecaţi energic smântână, sucul de lămâie, ginul, două boabe de ienupăr zdrobite, un praf de sare şi piper. Acoperiţi farfuriile cu sos şi serviţi.

 

Salata cu creveti, cartofi si ridichi

Salata_cu_creveti_cartofi_si_ridichi

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Imi place salata asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.