Salata cu creveti, cartofi si ridichi
PrinteazaSalata cu creveti, cartofi si ridichi din: cartofi, salate diverse, creveti roz, rulouri de macrou marinat, cepe albe, ridichi, boabe de ienupar, hasmatuchi, sare, smantana lichida, lamaie, gin, sare de mare, piper alb.
Ingrediente:
- 6 cartofi
- 300 g de salate diverse
- 150 g de creveti mari, roz (fierti)
- 6 rulouri de macrou marinat
- 2 cepe albe
- 12 ridichi
- 6 boabe de ienupar
- 3 fire de hasmatuchi
- sare
Pentru sos:
- 100 ml de smantana lichida
- 1 lamaie (stoarsa)
- 2 linguri de gin
- sare de mare
- piper alb
Mod de preparare:
Curatati si spalati cartofii. Fierbeti-i la vapori, impreuna cu 4 boabe de ienupar si un praf de sare, timp de circa 20 de minute, dupa care lasati-i sa se mai raceasca.
Intre timp, spalati si zvantati salatele. Curatati ridichile si taiati-le rondele. Curatati cepele si apoi taiati-le subtire.
Decorticati crevetii fara sa le rupeti coada, dupa care taiati in bucati rulourile de macrou marinat.
Ornaţi cu salată 6 farfurii de servit, apoi repartizaţi pe ele rulourile de macrou, creveţii, ridichile şi ceapa. Adăugaţi pe fiecare farfurie un cartof tăiat oblic în rondele şi câteva fire de hasmaţuchi.
Preparaţi sosul într-un castron: amestecaţi energic smântână, sucul de lămâie, ginul, două boabe de ienupăr zdrobite, un praf de sare şi piper. Acoperiţi farfuriile cu sos şi serviţi.
Salata cu creveti, cartofi si ridichi
Pofta buna!
Imi place salata asta!