Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

Printeaza

O reteta salata de creveti cu mango, ceapa si rosii din: mango, rosii, ceapa rosie, verdeturi, creveti decorticati, coriandru, patrunjel, ulei de masline, otet de vin alb, suc de lamaie verde, sare si piper.

Ingrediente:Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

  • 2 fructe de mango coapte
  • 4 roşii
  • 1 ceapă roşie
  • 150 g verdeţuri asortate
  • 400 g creveţi decorticaţi, curăţaţi şi fierţi
  • 3 fire coriandru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură oţet de vin alb
  • 1 lingură suc de lămâie verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se decojesc fructele de mango si se desprind felii de pulpa de pe sambure. Se spala rosiile, se taie sferturi si se curata de cotoare si seminte; pulpa se taie cuburi. Se curata ceapa si se toaca. Se spala verdeturile, se curata si se toaca marunt.

Se spala crevetii, se sterg si se amesteca impreuna cu verdeturile si cuburile de mango, rosii si ceapa.Pentru dressing se spala coriandrul si patrunjelul si se sterg cu prosoape de hartie, apoi se toaca marunt.

Se amesteca uleiul de masline cu otet, suc de lamaie verde cu sare si piper si se toarna dressingul peste salata. Se asaza pe farfurii si se orneaaza cu patrunjel. Se serveste cu paine ciabatta.

Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

Salată de creveti cu mango, ceapă şi roşii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.