Salată de creveţi cu mango si ceapa verde

Printeaza

Salată de creveţi cu mango si ceapa verde din: fructe de mango, ceapa verde, zeama de lime, sos de peste, zahar, usturoi, ardei iute, creveti, frunze de salata, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Salată de creveţi cu mango si ceapa verde

  • 2 fructe de mango, mari, coapte
  • 3 linguri ceapa verde, taiata rondele subtiri
  • 1/3 cana zeama de lime sau lamaie
  • 2 linguri sos de peste sau de soia
  • 1 lingurita zahar
  • 1 catel de usturoi, tocat marunt
  • 1 ardei iute mic, curatat de seminte, tocat marunt
  • 25-30 creveti mari (circa 500 g), decorticati
  • 2 cani amestec frunze de salata, taiate fasii (laptuci, salata romana, cicoare etc)
  • felii de lamaie pentru servit
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Cojiţi fructele de mango, tăiaţi pulpa în cuburi. Amestecaţi ceapa verde, sucul de lămâie, sosul de peşte sau soia, zahărul, usturoiul şi ardeiul iute. Puneţi în amestec bucăţile de mango, băgaţi la frigider.

Inşiraţi creveţii pe 4 frigărui, ungeţi-i cu puţin ulei, pudraţi-i cu sare şi piper. Frigeţi-i pe grătar, cu capac, cca 3 min pe fiecare parte, până devin opaci şi sunt încă un pic moi şi zemoşi în partea cea mai groasă.

Puneţi pe un platou amestecul de frunze de salată, turnaţi apoi amestecul de mango şi deasupra puneţi creveţii fripţi. Ornaţi cu felii de lămâie sau de lime.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.