Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba

Printeaza

Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba: taietei soba, castravete, mango, ceapa verde, creveti, seminte de susan, lamai verzi, sos de soia, sos dulce chilii, ghimbir, ulei.

Ingrediente:

  • 1 pachet de 250g de tăieţei soba
  • 1/2 castravete, tăiat beţişoare
  • 1 mango mare, curăţat şi tăiat în bucăţi
  • 6 fire de ceapă verde, tocate fin
  • 200g de creveţi mari fierţi
  • 2 linguri seminţe de susan prăjite

Ingrediente dressing:

  • zeama de la 2 lămâi verzi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingură sos dulce de chilii
  • 1 lingură de ghimbir murat, tocat
  • 1 lingură de ulei vegetal

 

 

Mod de preparare:

Fierbeţi tăieţeii soba în multă apă sărată timp de 5 minute conform instrucţiunilor de pe ambalaj  ei au foarte mult amidon. deci folosiţi multă apă.

Clătiţi-i sub un jet de apă rece, lăsaţi-i la scurs, apoi aşezaţi-i într-un bol mare.

Adăugaţi castravetele, mangoul, ceapa şi creveţii.

Amestecaţi ingredientele dressingului, turnaţi jumătate din compoziţie peste salată, apoi amestecaţi uşor – merge repede dacă folosiţi două furculiţe.

Presăraţi seminţele de susan şi senviţi cu dressingul rămas.

Salată de creveţi, mango şi tăieţei soba

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.